Alegerea formei și dimensiunii potrivite

Hologramele în formă de cerc sunt cele mai simplu și rapid de aplicat manual. Chiar dacă holograma nu este aliniată perfect cu marginile obiectului sau actului pe care este aplicată, forma circulară oferă un aspect profesional în continuare.
Hologramele cu o formă dreptunghiulară arată mai bine decât cele rotunde, permit mai multe elemente de securizare în același spațiu dar timpul de aplicare este mai mare, deoarece necesită alinierea cu marginile obiectului sau documentului pe care urmează să fie aplicat, pentru a avea un aspect profesional.
Daca sunt folosite peste marginea unei cutii, cu scopul de sigilare, noi recomandăm holograme lungi și înguste (nu cercuri sau patrate). Pentru astfel de proceduri, de obicei se folosesc holograme de formă dreptunghiulară, aplicată cu mijlocul peste margine, în așa fel încât să cuprindă în egală măsură ambele părți care trebuie sigilate.
Pentru suprafete rotunde, recomandam holograme ovale, deoarece nu au colturi care sa nu prinda pe material și nu fac cute.
Hologramele mici sunt mai ușor de folosit în interiorul obiectelor pentru a certifica originea elementelor de constructie ale unui produs, iar cele mari au un impact visual mult mai puternic și permit introducerea unui număr mai mare de elemente de securizare.